LEERGANG TEAMCOACH

LEERGANG TEAMCOACH

OPEN DEUREN MET JOU ALS INSTRUMENT

De leergang praktische info2024-02-16T09:01:30+00:00
 • Deze leergang is een deep dive voor teamcoaches die willen leren zichzelf écht als instrument in te zetten in ontwikkeltrajecten.

 • Voor moedige professionals die zichzelf willen spiegelen, verder ontwikkelen en eigen thema’s aan durven kijken.

 • Een leergang bestaande uit een waardevolle combinatie van systemisch werk, deep democracy, interne dialogen, holding space en nog veel meer.

Als je jezelf in alle volledigheid kunt zien, kun je ook je omgeving volledig zien.

AANMELDEN
€3150,- exclusief BTW en bijdrage lunch en locatie

WAT IS HET NIET?

Wanneer past deze leergang niet bij je?
 • Wanneer je op zoek bent naar een opleiding gevuld met methodes en werkvormen voor teams dan ben je hier niet op het goede adres.

 • Wanneer je niet eerder een team gecoacht hebt of dit je eerst coachopleiding is. Dit is een opleiding voor coaches met ervaring.

 • Wanneer je nog niet bereid bent om jezelf (professioneel) te ontwikkelen en te reflecteren op eigen gedrag.

 • Wanneer je nog niet wilt werken vanuit jouw volledige potentieel en inzet als professioneel teamcoach.

DE MODULES

6 MODULES

8 DAGEN

MODULE 1 – 2 DAGEN

IK EN MIJN SYSTEMEN

De start van deze leergang. Je leert jezelf en de groep beter kennen. We gaan aan de slag met jouw familiesysteem en genogram. Jij gaat op verkenning uit, naar je gevraagde, magische en dienende plek én jouw plek als teamcoach in het systeem. We springen meteen het diepe in, daar onder water leer je het meest. Een ervaringsgerichte tweedaagse, jouw reis in deze leergang is begonnen!

INTERVISIE TUSSEN MODULE 1 EN 2

MODULE 2 – 1 DAG

IK (K-)EN MIJN OPDRACHTGEVER

Deze dag gaat over contractering, met de opdrachtgever en het team. Over werken in het hier en nu en de mogelijke aap die op jouw schouder komt als team- of organisatiecoach. Welke plek neem jij in en hoe baken je het gevraagde af. Je leert te helpen door niet te helpen.

INTERVISIE TUSSEN MODULE 2 EN 3

MODULE 3 – 1 DAG

IK EN MIJN IJSBERG

“Soms is herkennen gewoon even wennen. “ Reflecteren op jouw rol als teamcoach. Welke leervragen heb jij als teamcoach en hoe ontwikkel jij je door zodat de samenwerkingstrajecten die jij begeleidt van grote waarde zijn voor de teams en de organisatie. Welke belemmeringen ontmoet je in jezelf.

INTERVISIE TUSSEN MODULE 3 EN 4

MODULE 4 – 1 DAG

CONFLICTEN EN POLARISATIE

Als begeleider van teams ontmoet je conflicten en polarisatie. Hoe ga je hiermee om zodat alles er mag zijn. We verkennen de termen insluiten, het innerlijke conflict en de rauwe werkelijkheid. Hoe creëer je, als teamcoach, een dialoog waar ruimte is voor verschillen en waar teamleden leren dat conflicten en discussies niet persoonlijk maar functioneel zijn. Deze dag wordt deels verzorgd door een gastdocent.

INTERVISIE TUSSEN MODULE 4 EN 5

MODULE 5 – 1 DAG

TEAMDAG & INDIVIDUELE COACH GESPREKKEN

Vandaag gaan jullie als groep aan de slag. Tijdens module 4 krijgen jullie een opdracht mee waar jullie gedurende deze dag als team aan gaan werken. Daarnaast plannen we in die week ook individuele coachgesprekken. Hierin verkennen wat voor jou nodig is om het maximale uit jouw teamcoaching skills te halen en wat jou (nog) belemmert om dat te doen.

INTERVISIE TUSSEN MODULE 5 EN 6

MODULE 6 – 2 DAGEN 

BORGEN EN LOSLATEN

Alweer de laatste module van deze leergang. Tijdens de eerste dag onderzoeken we het begrip Holding Space, hoe creëer je dat voor jezelf, het team én de opdrachtgever. Tijdens de tweede dag gaan we aan de slag met deze twee vragen: ”Hoe stroom ik weer uit de opdracht?” en ”Hoe borgt het team wat er gezaaid is?” We sluiten deze leergang af met jouw professioneel statuut.

EURO’S

€3150, – excl BTW en bijdrage aan locatie en lunch

De investering voor deze leergang is €3150,- inclusief 8 trainingsdagen, persoonlijk coaching, alle studiematerialen en exclusief BTW en een bijdrage van €400,- aan locatie en verblijfskosten. Verblijfskosten zijn de kosten voor zaalhuur, lunch, koffie/thee en versnaperingen.

Bij inschrijving betaal je 50% aan en 50% vier weken voor de start van de leergang.

In de buurt zijn verschillende plekken waar je kunt overnachten. Laat een berichtje achter en wij sturen je een lijst met ideeën.

TIJD

Trainingstijden en tijdsinvestering

We starten de trainingsdagen om 09.30 en sluiten rond 16.30 weer af. Er is ruim tijd, tijdens de lunch, voor een mooie wandeling op de hei in de omgeving. De Groene Afslag verzorgt plant based lunches.

Deze 7 maanden zijn echt een deep dive! Daar wil je tijd voor vrijmaken, naast al je andere bezigheden. Tussen elke module is er een intervisiemoment die je samen met de andere deelnemers regelt. Daarnaast schrijf je reflectieverslagen en duik je verder in de aangeboden literatuur.

Deze leergang brengt een diepgaande persoonlijke en professionele ontwikkeling teweeg. We raden je aan om genoeg tijd in te plannen voor alle onderdelen, zodat je het meeste uit deze leergang haalt. Het aantal uren per week is voor iedereen verschillend. Doe dat wat nodig is om het maximale eruit te halen. Voor een ruime inschatting denken wij dat je zo’n 8-15 uur per maand, naast het volgen van de modules en de intervisie, nodig zult hebben.

WAAR JIJ HET GAAT BELEVEN

DE LOCATIE

De Groene Afslag

Amersfoortsestraatweg 117

1251 AV Laren

ROUTEBESCHRIJVING

DATA LEERGANG

Groep 1 2024

Start 11 april

Module 1: donderdag 11 en vrijdag 12 april
Module 2: dinsdag 14 mei
Module 3: vrijdag 14 juni
Module 4: donderdag 5 september (gastdocent)
Module 5: dinsdag 5 november teamdag, individuele coachgesprekken vrijdag 8 november en zaterdag 9 november
Module 6: donderdag 12 december en vrijdag 13 december

Ik weet genoeg en wil meedoen

DATA LEERGANG

Groep 2 2024

Start 14 oktober

Module 1: maandag 14 en dinsdag 15 oktober
Module 2: maandag 18 november
Module 3: dinsdag 17 december
Module 4: dinsdag 21 januari 2025 (gastdocent)
Module 5: dinsdag 11 maart teamdag, individuele coachgesprekken vrijdag 14 maart en zaterdag 15 maart 2025
Module 6: maandag 12 mei en dinsdag 13 mei 2025

Ik weet genoeg en wil meedoen

DE BEGELEIDERS

Maaike Hoogenboom Westerbeek
Maaike Hoogenboom Westerbeek- Opleider-
Maaike is de opleider van deze leergang. Door haar jarenlange ervaring in het trainen en coachen van teams en professionals kan zij als geen ander professionals opleiden, begeleiden en spiegelen. Als het spannend wordt of de emoties hoog opspelen, vertraagt Maaike zo mooi. In alle rust accepteren wat er is – en alle tijd geven die het nodig heeft. Werkend vanuit het lege midden. Zo laat zij anderen leren en verder ontwikkelen. Meesterlijk!
Mariette Hamer
Mariette Hamer- Gastdocent -
Als geen ander kan Mariette jou meenemen in de thema’s polarisatie, weerstand en (innerlijke) conflicten. Mariette doorgrondt patronen, triggers, valkuilen en mogelijkheden. Met veel precisie, zorgvuldigheid en kunde. Scherp, daadkrachtig en met volledige aandacht voor de mens.
Ralph de Backer
Ralph de Backer- Gastdocent -
Jarenlange ervaring met het trainen en begeleiden van mensen (individueel en in groepen), bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijk leiderschap en systemisch werk. In zijn essentie is Ralph nieuwsgierig en dat helpt hem om ‘oordeelloos te onderzoeken’ en maakt hem ‘eerlijk in het teruggeven van waarnemingen, ook al is het pijnlijk’. Ralph schrijft momenteel, in zijn vrije tijd, ook aan een proefschrift over het systemisch gedachtegoed.

LEERGANG TEAMCOACH

IK MELD MIJ AAN!

FAQ

Wil je meer weten over deze leergang? Meer praktische info vind je hier
Is deze opleiding voor mij bedoeld?2024-01-22T15:53:07+00:00

Twijfel je of deze leergang jou iets gaat brengen? Deze leergang is geschikt voor je als je:

 • Teamcoach bent en ervaring hebt met het begeleiden van teams en organisaties.
 • Je een rugzak gevuld hebt met interventies, werkvormen en mogelijkheden om teams te begeleiden.
 • Jezelf wilt blijven ontwikkelen en durft te reflecteren.
 • Meer wilt weten over jouw systemen, triggers, ijsberg en overtuigingen als professional.
 • De best mogelijk partner wilt zijn voor de teams die jij begeleidt en de opdrachtgevers die jou vragen.
 • Je plezier beleeft aan een leven lang leren. Ook al ontstaan er daardoor soms hobbels op je weg.
 • Je er klaar voor bent om te vertragen en jezelf als professional in te zetten als instrument. Een heel waardevol instrument!
Wat kan ik na mijn aanmelding verwachten?2024-01-22T16:06:30+00:00

Wat leuk dat je bent gestart! Een moedig en ambitieus besluit. We nemen contact met je op voor een welkomstgesprek. Daarnaast sturen wij je de factuur voor een aanbetaling van 50%. In de weken voor de start van de leergang ontvang je van ons een mail met meer informatie en maken we een What’s app groep aan met alle deelnemers.

Wat is het verschil met andere teamcoaching trainingen?2024-01-22T16:09:38+00:00

De meeste trainingen bieden werkvormen, methodes of interventies aan. In deze leergang leer jij jezelf, als zeer waardevol instrument, in te zetten tijdens een teamcoach sessie. Dat is een groot verschil.

Zijn er nog bijkomende kosten?2024-01-24T16:50:10+00:00

Naast het inschrijfgeld van €3150,- (excl btw) betaal je een bijdrage van €400,- aan de locatie en verblijfskosten. De btw kun je aftrekken. Reiskosten en een eventuele (voor)overnachting zijn voor eigen rekening.

Wat een investering denk je misschien wel.

Ja dat is zo. En toch is het echt elke cent waard.  Een investering die zich echt dubbel en dwars terugverdient. Als je bedenkt dat 70% van de organisatieveranderingen in Nederland nu mislukt. Als je bedenkt wat het je zal opleveren als je als teamcoach meer opdrachten gaat faciliteren en de opdrachtgevers telkens weer bij je terugkomen. In 7 maanden bieden we je precies die kennis op maat aan die direct toepasbaar is. Een praktische en waardevolle leergang die jou inzichten biedt die voor altijd met je meereizen. Zowel op het werk als privé.

Kan ik een inkoopordernummer op factuur laten zetten?2024-01-22T16:00:29+00:00

Na jouw aanmeldingsmail, plannen we een welkomstgesprek in. We maken de factuur voor je op en het is mogelijk om daar een factuurnummer of anders omschrijving op te laten zetten. Na de aanbetaling van 50% is je aanmelding definitief. Het resterende bedrag betaal je 4 weken voor de start van module 1.

Wij vragen geen extra bedrag voor het maken van een factuur.

Ik wil de leergang verzetten, kan dat?2024-01-22T15:58:35+00:00

Helaas is dat niet mogelijk. Wanneer je de aanbetaling gedaan hebt, staan de data vast. We werken met kleine groepen die we met veel aandacht samenstellen. Wanneer er een verandering in de groep ontstaat, heeft dit impact voor iedereen.

We vragen je commitment om alle modules aanwezig te zijn. Voor overmacht is natuurlijk begrip. Helaas is het inhalen van een module niet mogelijk. Je kunt je bij laten praten door één van de andere deelnemers. Alle flip-overs en werkmaterialen ontvang je zeker van ons.

Ik mis een module, wat nu?2024-01-22T16:03:59+00:00

Wat jammer om te horen dat je er een dag niet bij kunt zijn. Soms is het overmacht.  Helaas is het inhalen van een module niet mogelijk. Je kunt je bij laten praten door één van de andere deelnemers. Alle flip-overs en werkmaterialen ontvang je zeker van ons.

Deze leergang is een onderdeel van StorkCoaching

Go to Top